InterBEST e-Books :: FAQ

Odgovori na najčešća pitanja

FORMAT PUBLIKACIJA

Elektronske publikacije u ovoj ponudi su PDF formata, zaštićenje od kopiranja sadržaja, ali je njihovo čitanje i štampanje neograničeno.

PORUČIVANJE LISTE PUBLIKACIJA

1. Poručio sam listu publikacija (tako što sam uneo svoju mail adresu), ali mi ništa nije stiglo? (Darko)

Jedan od najčešćih razloga je to što korisnici ne unesu korektnu e-mail adresu. Pokušajte da je unesete još jednom na adresi http://www.interbest.co.rs/e-books. Ponovljen unos iste e-mail adrese samo znači da ćete dobiti najnoviju listu publikacija.

PRIJEM LISTE PUBLIKACIJA

1. Dobio sam listu publikacija, ali ne mogu ništa da preuzmem preko dugmeta "download"? (Zoran)

Ako Vaš program za e-mail ne omogućava da iz njega pozovete Download (ne otvara), sačuvajte dobijenu e-mail poruku kao HTML fajl, pa isti otvorite Internet Browser-om.

Ako se click-om na dugme "Download" otvara prozor Browser-a, ali se proces preuzimanja ne odvija,  to znači da razloge problema treba potražiti u konfigurisanju Web Browsera. U tome Vam već može pomoći neko iz okruženja.

2. Primila sam listu za preuzimanje, ali ona ne liči ninašta. Ne prepoznajem šta dalje treba da uradim da bih preuzela neku publikaciju? (Ljilja)

3. Koji link vodi do ovih besplatnih elektronskih publikacija? U poruci sam dobio samo veličine fajlova, bez adrese odakle se fajlovi mogu downloadovati. (Nenad)

Prvi razlog može biti to što je Vaš program za e-mail je izvršio "čišćenje" delova e-mail poruke smatrajući ih destruktivnim. Ako koristite neki Webmail servis (Yahoo, Hotmail, Gmail), pregledajte opcije i omogućite prijem HTML sadržaja, jer je lista publikacija, koju dobijate, sačinjena u ovom formatu.

PREUZIMANJE/Download

1. Ne mogu da skinem ništa sa ove stranice. Pitam ponovo, a zašto? (Maja)

Na pitanje se ne može decidno odgovoriti, jer nema dovoljno informacija.
Molim vas da potkrepite vaše pitanje sa što više detalja.

2. Izgleda da sam neupućen u tajne interneta, ali nikako ne mogu da skinem ni jednu knjigu!!! (Laki)

Da bi Vam pomogli - molim Vas da svoj problem izložite detaljnije i navedete šta Vam se to tačno dešava, bez panike. Ukoliko Vam Browser prikaže neku poruku - pošaljite nam taj tekst e-mailom na InterBEST e-Books.

3. Sve sam podesio kako ste savetovali, ali kada pokušam da preuzmem publikaciju dobijam poruku "No mail Isn't member of InterBEST mailing list"? (Časlav)

Poruka koju ste dobili znači da se niste učlanili u mailing listu, pa ne možete da preuzmete publikaciju. Ako ste sigurni u to da ste se učlanili razlog može biti - trenutni problem na našem serveru (kod ISP), a mi na to nemamo baš veliki uticaj. Savetujemo Vam da ovo isprobate posle 12-24h, pa ako se ponovi isto - pošaljite nam dobijenu listu publikacija opcijom "send as attachment" na InterBEST e-Books

Ako niste prijavljeni na InterBEST mailing listu - nećete moći da preuzimate publikacije.

Ako ste se odjavili sa InterBEST mailing liste, prilikom preuzimanja bilo koje publikacije, Vaše članstvo biće aktivirano.

4. Free download manager koji koristim nije skinuo PDF format knjige "Udar ruskih bogova" već php što ne može da se koristi. Mogu li ponoviti download iste knjige? (Nikola)

Za preuzimanje možete koristiti bilo koji Web Browser (IE, Opera, Google Chrome, Mozilla Firefox), a PHP je tu samo da vas preusmeri na traženu publikaciju.
Drugi download možete isprobati posle najmanje 24h, a ostale prema prikazanoj tabeli na ovoj strani.

NOVA PUBLIKACIJA

Po objavi nove publikacije i njenog uvrštavanja u listu, svi oni koji su preuzeli neku publikaciju iz iste oblasti, biće obavešteni o ovome i moći će odmah preuzeti najnoviju publikaciju.

CENA

Poručivanjem liste publikacija dobijate pravo preuzimanja publikacija, ali i obavezu člana InterBEST mailing liste kojom se, najviše jednom u 7-30 dana, šalje po jedna reklamna poruka.

Odjava sa mailing liste je omogućena u svakoj e-mail poruci.

Ako niste prijavljeni na InterBEST mailing listu ili ste se odjavili s nje - nećete moći da preuzimate publikacije.

Ako ste preuzeli više od jedne publikacije, pa se odjavili sa mailing liste, ipak će Vam biti poslano onoliko reklamnih poruka koliko ste publikacija preuzeli.

SPONZORI

Izdaci za autorska prava na distribuciju elektronskih publikacija, se plaćaju iz fonda sponzorisanja, a svaki sponzor dobija pravo na reklamnu poruku.

Ako želite da Vašu reklamu vidi naših članova javite nam se >>> InterBEST e-Books

OGRANIČENJA

1. U toku procesa download-a publikacije prekinula se veza, a posle toga nisam mogao ponovo da preuzmem istu publikaciju. (Nenad)

U cilju zaštite od zloupotrebe i nepotrebno velikog protoka na serveru, morali smo da sprečimo višestruko preuzimanje iste publikacije u kratkom vremenskom periodu, pa smo uveli pravila:

preuzimanje
(download)
odlaganje sledećeg
za dodatnih
2. put 24h
3. put 4 dana
4. put 9 dana
5. put 16 dana
6. put 25 dana
n-ti put (n-1)2

Problem prekida u toku preuzimanja je rešen, što znači da neće biti registrovan prekinuti download.

IDEJE

Ako imate neku elektronsku publikaciju koju želite da podelite sa drugima - pozivamo Vas da nam je pošaljete.

Ne zaboravite da za takvu akciju tražite odobrenje od autora iste, jer se svaka autorizovana publikacija može publikovati samo uz njegovo odobrenje.

Ukoliko ste autor neke interesantne publikacije - pošaljite nam uslove pod kojima biste je ustupili.

 

InterBEST e-Books TEAM